Att brandkåren får rycka ut för att plocka ned en katt ur ett träd har alla hört om, även om det nog är få som har sett det med egna ögon. Något som faktiskt har hänt, däremot, är att räddningstjänsten får hämta en hund från en liten holme.

I Munkedal i Bohuslän larmades räddningstjänsten strax efter lunchtid på nyårsdagen om att en hund behövde undsättas. Hunden hade ramlat i vattnet, och lyckats ta sig upp på en holme, men därifrån ville den inte simma. Räddningstjänsten fick undsätta hunden med båt.

Rädddningstjänstens beredskapsbåt

Ungefär så står det i en notis, men i Bohuslänningen har även intervjuat hundens ägare, Roland Kristiansson från Munkedal. Kristiansson och hans fru har sex hundar, men fem av dem är ganska små. Den sjätte, Thore, är däremot en grand danois på närmare 70 kilo. Roland Kristiansson släppte Thore och en annan av sina hundar, lösa vid Kärnsjön. Thore halkade, föll tre meter och landade på en klippavsats från vilken han gled mot vattnet. Han satt i vattnet och visste inte hur han skulle ta sig därifrån. Roland fick klättra ned till avsatsen för att hålla Thore sällskap, och larmade räddningstjänsten som fick hämta dem med båt.

Hela den dramatiska historien finns att läsa här.